Sunday, July 24, 2005

Lemper

Lemper is een rijstsnack van kleefrijst (ketan) gevuld met vlees, vis, kip of iets vegetarisch. Je kunt zelf de kruiden uitzoeken die je lekker vindt. Ik zal hier de meest simpele manier van lemper weergeven, bijvoorbeeld lemper met kip:

Voorbereiding
leg klaar:
een plat bord
plasticfolie
een kleine deegroller

Ingrediƫnten:
kleefrijst
kokos
zout
kip
knoflook
ui
ketjap
sambal of chilisaus
sereh
koenjit
ketoembar

Bereiding:
Kook de kleefrijst in ruim water met wat zout en twee eetlepels kokos gaar.
Roerbak kleingesneden kipfilet met wat ui en knoflook.
Doe er wat sereh, ketjap, sambal en ketoembar bij.

Als alles klaar is, scheur je een stuk plastic folie af van ca. 20x20cm.
leg het folie op het platte bord
schep er ongeveer twee eetlepels kleefrijst op
vouw het plastic dubbel en rol het met het deegrollertje plat
vouw het plastic weer open en leg er een eetlepel vulling in
vouw de lemper weer dicht en in het plastic

Tip
Je kunt er een aantal tegelijk maken en in de diepvries bewaren. Als je dan trek hebt in een lekkere rijstsnack hoef je de lemper maar 2 minuutjes in de magnetron te ontdooien. Kleefrijst (ketan) kun je kopen bij de diverse toko's of op de markt. Op het pak ketan staat aangegeven dat je de rijst eerst 12 uur moet weken voordat je het gaat koken, maar dat is niet nodig, ik heb het zelf nog nooit gedaan dat inweken en de lempers smaken net zo lekker!

Eet smakelijk!

1 Comments:

Blogger Reny said...

vooral dat laatste is belangrijk als je nog wat voor jezelf over wilt houden :-)

4:56 AM  

Post a Comment

<< Home