Tuesday, July 26, 2005

Mini Loempia

Loempia's kun je ook vullen met allerlei ingrediƫnten naar smaak, bijvoorbeeld ei, ham, kip, tauge, prei, ui, knoflook. Vroeger maakte mijn moeder weleens loempia's op de Hollandse manier met gehakt, die waren ook erg lekker. Ik ga hier een recept weergeven voor een eenvoudig miniloempiaatje, de soort die je ook bij de Vietnamese kraampjes kunt kopen.

Voorbereiding
leg klaar:
een plat bord met bakpapier
een schaaltje eiwit
een klein kwastje

Ingrediƫnten:
loempiavellen
chinese vermicelli
zout, peper, sereh, koenjit
2 eieren
ham
knoflook
1 ui of 2 bosuitjes
ketjap
sambal of chilisaus

Bereiding:
Ontdooi de loempiavellen en leg de chinese vermicelli een paar minuten in warm water om zacht te worden

Roerbak de ui, ham, eieren en knoflook en doe er de zout, kruiden en sambal en ketjap bij, roer daarna de zachtgeworden chinese vermicelli erdoorheen
Alles goed doorroeren en af laten koelen

Leg een loempiavel op het bord met bakpapier
schep er een eetlepel vulling op en vouw de zijkanten naar binnen
rol de loempia op en plak dicht met het kwastje met eiwit

Tip
Loempiavellen kun je kant en klaar bij de toko kopen. Je mag ze ook zelf maken, maar dat is een lastig karwei. Zorg dat de vulling afgekoeld is voor je ze op het loempiavelletje legt, anders gaat het velletje kapot. Leg niet teveel vulling op het vel, de loempia's worden al gauw te groot.

Eet smakelijk!

2 Comments:

Blogger Reny said...

leugenaar!

10:19 PM  
Blogger Unknown said...

ik zoek een recept boor pasteitjes
die je overal kan kopen hier op de markt bij een vietnamees kraampje

iemand die me daaraan kan helpen

E-Mail
gberts@iae.nl

7:15 AM  

Post a Comment

<< Home