Sunday, August 07, 2005

Satesaus

Satesaus is een van de makkelijkste sauzen om te maken. Je kunt het net zo pittig of mild maken als je zelf wilt.

Ingrediƫnten:
pindakaas
ketjap
sambal of chilisaus
knoflook
een eetlepel rietsuiker of bruine basterdsuiker
een halve theelepel sereh
een mespuntje kentjoer
water

Bereiding:
Doe een hoeveelheid pindakaas in een sauspannetje
roer er sambal, ketjap en water doorheen
doe de suiker, kruiden en het gehakte knoflookteentje erdoor
even doorroeren en je hebt een heerlijke satesaus.

Als je geen sereh of kentjoer hebt is dat ook geen probleem, de
satesaus smaakt zonder die ingrediƫnten ook goed, maar ik vind het
altijd net iets extra's aan de smaak geven.

Eet smakelijk!

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

recept zou handiger zijn met maten erbij

1:35 PM  

Post a Comment

<< Home